0 resultaten

Vlaggenmasten

De Algemene Vlaggenhandel Nederland heeft 3 soorten vlaggenmaste materialen. Hieronder staan ze uit gelegt. De materialen zijn Polyester, Aluminium en van hout. Onze (vlaggen)masten hebben een goede kwaliteit en worden zeer zorgvuldig monteerd met het gewenste hijssysteem/grondbevestiging.

Vlaggenmast(en) van Polyester

Onze polyester vlaggenmasten zijn van onze eigen productie. Hierdoor hebben wij ervoor gekozen om de mast standaard te leveren met een kantelvoet. De polyester vlaggenmasten hebben een standaard kleur van RAL9010, hierover een zit nog een extra laag RAL9010 en een coating. De polyester mast heeft een doffere kleur van zich zelf en in de mast zit een naad (van boven tot beneden). De naad zit er al in vanaf de productie, dit is om het materiaal samen de maken. Dit is eigelijk zelfde als een spijkerbroek.

De mast is verkrijgbaar in de vorm(en): Conisch (hierbij loopt de mast van dik naar dun). Zijn leverbaar in de kleuren: RAL9010 of anders op aanvraag.

Vlaggenmast(en) van Aluminium

Het voordeel van een aluminium vlaggen is, dat er weinig onderhoud aan zit. De mast heeft een moderne uitstraling en heeft een glimmend laagje. Dit soort masten worden vaak gebruikt bij bedrijven, organisaties en eigenlijk voor het zakelijke gedeelte. Voor aan huis worden ze minder verkocht. De RAL9010 (witte) mast is het meest verkochte model. Alle aluminium vlaggenmasten hebben maar 1 coating laag, hierdoor is de basiskleur sneller te zien bij beschadigingen.

De mast is verkrijgbaar in de vorm(en): Conisch (hierbij loopt de mast van dik naar dun) & cilindrisch (onder en boven heeft de mast een zelfde dikte). Zijn leverbaar in de kleuren: RAL9010, RAL9005, blank geanodiseerd of anders op aanvraag.

Vlaggenmast(en) van Hout

Een houten vlaggenmast is gemaakt van hardhout. Deze soort masten moeten wel echt bij het pand/woning/omgeving passen. Heb je bijvoorbeeld een klassiek, ouder of een houterig woning/ pand, dan zou ik voor een houten vlaggenmast gaan. De masten van hout geeft een chiquere uitstraling maar ook gelijk een klassieke uitstraling. Een houten vlaggenmast heeft wel altijd goed onderhoud nodig. Wij raden aan om de mast ieder half jaar schoon te maken. En ook het liefst ieder jaar lichtjes op te schuren en opnieuw te verven. Bij een houten mast kan je alleen kiezen voor een grondkoker en mastbok als grondbevestiging.

De mast is verkrijgbaar in de vorm(en): Conisch (hierbij loopt de mast van vierkante voet naar een dik naar dun) & cilindrisch (onder en boven heeft de mast een zelfde dikte). Zijn leverbaar in de kleuren: blank gelakt of wit gelakt.

VOLLEDIGE TEKST
De soort Hijssytemen die geschikt zijn voor de vlaggenmasten van de Algemene Vlaggenhandel Nederland

Zit er bovenin de vlag, geen zoom? Dan raden we je de volgende systemen aan:

 1. Hijssysteem knop, kikker en koord
 2. Hijssysteem anti diefstal systeem
 3. Hijssysteem lier systeem

Zit er bovenin de vlag, wel een zoom? Dan raden we je de volgende systemen aan:

 1. Hijssysteem banieruithoudersset
 2. Hijssysteem hijsbare banieruithoudersset met anti diefstal systeem
 3. Hijssysteem hijsbare banieruithoudersset met lier systeem

Hijssysteem knop, kikker en koord

Bij een knop, kikker en koord systeem zit het koord buiten om de vlaggenmast.
Knop: De knop zit helemaal bovenaan de vlaggenmast. De knop is eigenlijk de hoed van een vlaggenmast. Er zitten standaard knoppen bij de vlaggenmasten maar u kunt ook kiezen uit luxere knoppen, deze zijn ook bij ons te bestellen.

Kikker: De kikker is het systeem wat gemiddeld op 1,5 meter hoogte vanaf de grond, aan de vlaggenmast bevestigd is. Deze heeft een zwarte of witte kleur. Aan de kikker kunt u het touw vastmaken. Koord: Het woord zegt eigenlijk al genoeg. Het koord bevestig je de vlag en/of wimpel aan. Door het touw kunt u de vlag en/of wimpel omhoog hijsen. Als de vlag en/of wimpel boven aan de top hangt kunt het beste een keer het touw om de vlaggenmast slaan. Door het touw een keer strak om de mast te doen, zorg je ervoor dat er minder spanning op het touw zit en laat je de wind langs de mast glijden. Dit zorgt voor een minder tikkend geluid.

Schikt voor een vlaggenmast van de volgende materialen: Houten vlaggenmast, aluminium vlaggenmast & polyester vlaggenmast.


Hijssysteem anti diefstal systeem
Het anti-diefstal systeem is een systeem waarbij het touw binnendoor de mast loopt. Dat heeft een paar voordelen

 1. Het touw tikt niet tegen de mast aan
 2. Beveiliging van uw vlag en/of wimpel
 3. Netter afgewerkt

Het systeem werkt met een deurtje en een sleuteltje. het slot anti- diefstal systeem is het systeem dat het meeste verkocht wordt. Het slot is ook veel makkelijker te gebruiken. Ook kan je de sleutel gemakkelijk namaken en hierdoor heb je evt altijd een reserve sleutel. Door het deurtje te openen kan je het touw achter het klemtje halen, en dan kan je door het touw te bewegen hem naar beneden te laten zakken. Dan kan je aan de uiteindes van het koord het gewenste product aanhangen en ook het gewicht (aan het onderste touw). Om het allemaal weer in top te krijgen moet je hetzelfde doen alleen dan andersom. Dus het product in de top te hijsen (met gewicht) en dan als hij in de top hangt, klem je het touw tussen het haakje en dan maak je het deurtje weer dicht.

Let op: Het gewicht moet altijd aan het touw blijven, anders kan het zijn dat het touw naar boven of in de mast schiet.
Schikt voor een vlaggenmast van de volgende materialen: Aluminium vlaggenmast & polyester vlaggenmast.

Hijssysteem lier systeem
Het anti-diefstal systeem is een systeem waarbij het touw binnendoor de mast loopt. Dat heeft een paar voordelen

 1. Het touw tikt niet tegen de mast aan
 2. Beveiliging van uw vlag en/of wimpel
 3. Netter afgewerkt

Het systeem werkt met een draai mechanisme en is dus erg gemakkelijk in gebruik. Om het koord, vlag en/of wimpel te laten zakken. Doe je de slinger in het gat en dan draai je als het waren en hierdoor zorg je dat het koord zakt. Dan kan je aan de uiteindes van het koord het gewenste product aanhangen en ook het gewicht (aan het onderste touw). Om het allemaal weer in top te krijgen moet je hetzelfde doen alleen dan andersom. Dus het product weer in de top kan, dan zorg je dat alles goed gemonteerd is en het gewicht er ook aan zit. Dan doe je de slinger weer in het gat en slinger je tot dat het allemaal weer in top is of op gewenste hoogte is.

Let op: Het gewicht moet altijd aan het touw blijven, anders kan het zijn dat het touw naar boven of in de mast schiet.
Schikt voor een vlaggenmast van de volgende materialen: Aluminium vlaggenmast & Polyester vlaggenmast.


Hijssysteem banieruithoudersset
Een banieruithouder is een ronddraaien top met een knop erop. Aan de zijkant van de roterende top wordt een stok bevestigd. Door een banieruithouder kan je de banier helemaal tonen en laten hangen. Om een banier eraan te hangen moet je eerst zorgen dat
Deze banieruithoudersset worden al standaard gemonteerd aan de vlaggenmast. Bij een banieruithoudersset wordt de volgende standaard bijgeleverd:

 • Roterende top
 • Knop zwart/oranje
 • Banierstok
 • Ringen
 • Gewicht

Voor de stok is het belangrijk om te weten welke breedte de baniervlag is. Want dan zorgen wij dat de stok daarop aangepast wordt. Wij leveren de stok iets langer dan de banier. Maken wij deze op exacte maat zoals de banier, dan veroorzaakt beschadigingen van zowel de stok als de banier.


Schikt voor een vlaggenmast van de volgende materialen: Aluminium vlaggenmast & Polyester vlaggenmast.

Hijssysteem hijsbare banieruithoudersset met anti diefstal systeem
Een hijsbare banieruithoudersset is een set waarbij je de mast niet hoeft te kantelen maar gewoon doormiddel van een sleutel en een koord naar beneden te laten zakken. Ipv een vaste draaitop zit er een hijsbare arm erop. Door de hijsbare arm, is de baniervlag goed te zien en kan je ook nog eens de banier laten zakken. Door dit systeem hoef je niet veel te doen en is het erg gemakkelijk om dit in je eentje te regelen. De knop deze hijst niet mee naar beneden, maar zit vast op de top van de mast. Door een banieruithouder kan je de banier helemaal tonen en laten hangen. Door het deurtje te openen kan je het touw achter het klemtje halen, en dan kan je door het touw te bewegen hem naar beneden te laten zakken. Aan de arm kan je het bovenste gedeelte van de banier vast maken en aan iedere haak van de banier maak je een ring. En het onderste haakje(s) maak je het gewicht aan vast. Om de banier weer om hoog te krijgen, doe je precies hetzelfde alleen dan andersom. Deze hijsbare banieruithoudersset met anti diefstal systeem worden al standaard gemonteerd aan de vlaggenmast. Bij een hijsbare banieruithoudersset met anti diefstal systeem wordt de volgende standaard bijgeleverd: een Hijsbare arm, Knop zwart/oranje, Anti diefstal systeem, Sleuteltje, Ringen en een Gewicht.
Voor de stok is het belangrijk om te weten welke breedte de baniervlag is. Want dan zorgen wij dat de stok daarop aangepast wordt. Wij leveren de stok iets langer dan de banier. Maken wij deze op exacte maat zoals de banier, dan veroorzaakt beschadigingen van zowel de stok als de banier.


Let op: Het gewicht moet altijd aan het touw blijven, anders kan het zijn dat het touw naar boven of in de mast schiet.
Schikt voor een vlaggenmast van de volgende materialen: Aluminium vlaggenmast & Polyester vlaggenmast.


Hijssysteem hijsbare banieruithoudersset met lier systeem
Een hijsbare banieruithoudersset is een set waarbij je de mast niet hoeft te kantelen maar gewoon doormiddel van een slinger en het draaien daar aan. Ipv een vaste draaitop zit er een hijsbare arm erop. Door de hijsbare arm, is de baniervlag goed te zien en kan je ook nog eens de banier laten zakken. Door dit systeem hoef je niet veel te doen en is het erg gemakkelijk om dit in je eentje te regelen. De knop deze hijst niet mee naar beneden, maar zit vast op de top van de mast. Door een banieruithouder kan je de banier helemaal tonen en laten hangen. Door de slinger in het gat te doen en er aan te draaien dan laat je hem naar beneden zakken. Aan de arm kan je het bovenste gedeelte van de banier vast maken en aan iedere haakje(s) van de banier maak je een ring. En het onderste haakje maak je het gewicht aan vast. Om de banier weer om hoog te krijgen, doe je precies hetzelfde alleen dan andersom. Deze hijsbare banieruithoudersset met lier systeem worden al standaard gemonteerd aan de vlaggenmast. Bij een hijsbare banieruithoudersset met lier systeem wordt de volgende standaard bijgeleverd: een Hijsbare arm, Knop zwart/oranje, Lier systeem, Slinger, Ringen en een Gewicht.
Voor de stok is het belangrijk om te weten welke breedte de baniervlag is. Want dan zorgen wij dat de stok daarop aangepast wordt. Wij leveren de stok iets langer dan de banier. Maken wij deze op exacte maat zoals de banier, dan veroorzaakt beschadigingen van zowel de stok als de banier.


Let op: Het gewicht moet altijd aan het touw blijven, anders kan het zijn dat het touw naar boven of in de mast schiet.
Schikt voor een vlaggenmast van de volgende materialen: Aluminium vlaggenmast & Polyester vlaggenmast.

 

Wij staan voor u klaar
Kunt u het niet direct vinden? Heeft uw vragen? Neem dan contact met ons service team op! U kunt ons uiteraard ook mailen: webshop@vlaggenhandel.nl, of gebruik maken van het contact formulier.
( 8.6/10 )
Zeer scherp geprijsd
Uit voorraad leverbaar
Professionele montage mogelijk
Maatwerk mogelijk
Ook gebruikte masten